سلامت نیوز: مدیرکل دفتر ارزیابیهای زیستمحیطی سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به اینکه پیشنهاد این سازمان در زمینه احداث سد شفارود تنها برای تأمین آب شرب بوده، گفت: در نهایت قرار شد؛ علاوه بر آب شرب، آب مورد نیاز کشاورزی و صنعت نیز با آن تأمین شود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا، سد شفارود یكی از طرحهای جنجالی و مورد مناقشه منتقدان محیطزیست بودكه با وجود اعتراضات فراوان و بهدلیل ناتوانی سازمان حفاظت محیطزیست در رد این طرح مغایر با معیارهای زیستمحیطی اجرایی شد.
آن طور كه حمید جلالوندی گفته است: درباره سدشفارود، سازمان حفاظت محیطزیست پیشنهاد خود را داشت و دستگاههای دیگر پیشنهاد دیگری داشتند، در نهایت جهانگیری معاون اول رئیسجمهور، پیشنهاد جمع را پذیرفت و قرار شد با توجه به هزینههایی كه از قبل شده است، سد با تخریب ۹۳ هكتار احداث شود.
وی ادامه داد: پیشنهاد ما این بود كه سد فقط برای تأمین آب شرب احداث شود كه در این صورت ۵۰هكتار تخریب از جنگلهای هیركانی را به همراه داشت، اما دیگر دستگاهها مانند سازمان مدیریت و برنامهریزی، سازمان جنگلها و وزارت نیرو و گروهی كه حكم شده بودند به گزینه تأمین شرب، كشاورزی و صنعت رأی دادند.
جلالوندی افزود: برخی از اقدامات این پروژه قبلا انجام شده بود و 3 تن از وزیران و مسئولان وقت یعنی وزیر نیرو، وزیر جهادكشاورزی و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست در گذشته مجوز احداث آن را داده بودند.
مدیركل دفتر ارزیابیهای زیستمحیطی سازمان حفاظت محیطزیست اظهار كرد: براساس ماده ۴۶ قانون توزیع عادلانه آب و تأمین آب با وزارت نیرو است و زمانی كه بگویند تنها راه برای تأمین آب، ساخت سد است، ما نمیتوانیم مخالفت كنیم بنابراین مجبور بودیم كه با تأمین شرب موافقت كنیم، اما در مجموع با هر موضوعی كه با جنگل درگیر باشد، موافق نیستیم.
وی تصریح كرد: جهادكشاورزی گزینههای دیگری همچون ایجاد آب بند برای تأمین آب در این منطقه را داشت تا شكل دیگری به جز سد استفاده شود، اما وزارت نیرو اعلام كرد كه از نظر فنی امكان دیگری جز احداث سد وجود ندارد.
محیطزیست مجاب شد!
جلالوندی با بیان اینكه سازمان حفاظت محیطزیست تاكنون تا حدی از صحبتهای وزارت نیرو مجاب شده است، گفت: در گزینه اول بحث درگیری ۳۵۰ هكتار جنگل مطرح بود، اما الان این مقدار كاهش یافته است. ما به وزارت نیرو نامه نوشتیم كه گزارش ارزیابی زیستمحیطی این سد را تهیه و اثرات آن را هم پیشبینی كنند، البته متولی جنگل، سازمان جنگلها و مراتع است، بنابراین میتوانند این ایراد قانونی را به ما بگیرند كه این مسئله به شما چه ربطی دارد، وقتی متولی آن این پروژه را پذیرفته است.
نظر شما